Aladdin Barnefilmklubb

GØY FILM FOR DE MINSTE

- og alle voksne som vil være med!

Hei! Aladdin Barnefilmklubb må dessverre legges på is etter et styrevedtak i Cinemateket høsten 2016. Vi har ikke kapasitet til å drive klubben videre. Men vi håper at noen i Kristiansand vil ta opp igjen tråden og drive barnefilmklubb i sentrum på frivillig basis. I så fall kan vi hjelpe med å komme i gang. Hele filmklubb-Norge er drevet på frivillighet, og vi kan dessverre ikke gjøre dette som en del av Cinematek-driften lengre. Det er heller ingen andre Cinematek-ledere som driver barnefilmklubb. Men som sagt – si fra hvis noen vil ta opp tråden! Så hjelper vi gjerne i oppstarten. Og TUSEN HJERTELIG TAKK til alle små og store som har kommet, og alle som har hjulpet i kassen, det har vært utrolig koselig med alle sammen! Mvh Janne Molberg / daglig leder. [nyhetssak 23. september 2016]Velkommen til Aladdin Barnefilmklubb! Her snurrer vi 10 filmer i året for de minste, på byens gamle kino Aladdin. Alle filmene er «tillatt for alle». Praktisk info nederst på siden.

PROGRAM FOR VÅREN 2016:

Lørdag 27. februar kl 13
Knerten33_webKNERTEN I KNIPE
Bestevenn i nød og en liten miniknert! Lillebror og Knerten på nye eventyr, og denne gangen blir Knerten sporløst borte. Det passer dårlig, for han har jo nettopp blitt far til en liten miniknert. Lillebror setter i gang en leteaksjon. [Tillatt for alle. Norsk tale. Lengde: 1 t 8 min.] Mer info.

Lørdag 5. mars kl 13
Hundhotellet_webHUNDEHOTELLET – en mystisk historie
Hunden Sture og kompisen Picasso reiser på hotellferie til Paris, og der skjer det utrolig mye merkelig! Nydelige tegninger av selveste Per Åhlin (Albert Åberg), fulle av liv, farger og morsomme detaljer. Vises på analog filmrull – juhu! [Tillatt for alle. Svensk tale. Lengde:  1 t 10 min] Mer info.

Lørdag 19. mars kl 13
pippiAuf-der-Walz-mit-dem-fliegenden-Auto_webPIPPI LANGSTRØMPE PÅ RØMMEN
m/ verksted før film

Her blir det masse moro. Pippi, Tommy og Annika drar på rømmen i et flyvende bilvrak, oppå et tog i full fart og selvsagt på hesteryggen til Pippis trofaste, prikkete venn. Kan alt dette gå bra, tro? [Tillatt for alle. Norsk tale. Lengde: 1 t 33 min.] Vi lager enkel påskepynt før filmen! Dørene åpner kl 12 denne lørdagen. Mer info. Påskeverksted fra kl 12, hvor barna kan lage en enkel kylling som kan sitte av seg selv.

Lørdag 2. april kl 13
wallace-gromit-in-a-close-shave_OK_webWALLACE & GROMIT – tre elleville eventyr
m/ verksted før film

Her får du tre gøyale historier på en gang, med hunden Gromit og oppfinneren Wallace. Vi viser både Romferden (30 min), Robotbuksene (30 min) og Wallace Forelsker seg (23 min). Koselig og helt villt! [Tillatt for alle. Norsk tale. Lengde: 1 t 23 min.] Se trailer. Mer info. Collageverksted med kunstner Karen Pettersen fra kl 12.00, hvor barna kan klippe og lime sitt eget fantasidyr (i følge med voksne).

Lørdag 16. april kl 13
gk_webGUBBEN OG KATTEN – masekråker og bestevenner
m/ verksted før film
På gården til Gubben flytter det inn en ny hane, og katten Findus er ikke særlig glad for det. Findus må passe på å få oppmerksomhet nå, så han ikke blir helt glemt av sin bestevenn Gubben. [Tillatt for alle. Norsk tale. Lengde: 1 t 26 min.] Mer info. Gjenbruksverksted med kunstner Jorann Abusland fra kl 12.00, hvor barna dekorerer gamle bokser (i følge med voksne).

PRAKTISK INFO

Snille priser
Filmene er åpne for alle som vil, også voksne! Det er kun barna som er medlemmer i klubben.
Barn: 75,- på første film (= billett 25,- / medlemskort 50,-)
Deretter 25,- per film når man har medlemskort.
Voksne: 25,- i følge med barn
50,- for alle andre
OBS: På siste visning i semesteret er det redusert pris, kun 50,- for barn som ikke er medlem fra før. (25,- for alle andre). Medlemskapet gjelder for ett semester – vår eller høst.

Koselig i foajeen

Ta gjerne turen i god tid. Vi åpner dørene kl 12.30 og har tegnebord, plastelina, tegneserier, gratis saft og kjeks og litt morsom taffelmusikk i foajeen. OBS: Hvis det er spesielle aktiviteter/verksted før film åpner vi kl 12.00

Facebook
Bli med i Aladdin Barnefilmklubb på Facebook!

Nyhetsbrev
Barnefilmklubben sender ut nyhetsbrev noen dager før hver visning. Vil du motta nyhetsbrev, bare gi oss et hint på mail: aladdinbarn@gmail.com. Det blir sendt ut cirka 10 nyhetsbrev per år.

Vil du bidra på filmvisning eller ønske deg film?
Barnefilmklubben blir drevet av frivillige og daglig leder på Cinemateket. Har du lyst til å hjelpe oss eller har forslag til filmer vi kan vise, send en mail til aladdinbarn@gmail.com