BÉRÉNICE BEJO x 2

Skuespilller Bérénice Bejo (f. 1976) vokste opp i Paris, men har sterke røtter både i Argentina, Spania og Italia. Hun er kjent for sin varme energi og magnetiske tilstedeværelse på lerretet. Talentet og den friske utstrålingen får noen til å tenke på henne som vår tids Audrey Hepburn. Hun slo seg opp som skuespiller i franske filmer og TV-serier på 90-tallet, men det var rollen som Peppy i The Artist (2011) som gjorde henne til internasjonal superstjerne.

Bejo koste seg med research til rollen i The Artist, og forteller at hun hentet mye inspirasjon fra Joan Crawford, som begynte sin karriere som “flapper” og stumfilmstjerne, og Marlene Dietrich, som hadde sin helt spesielle måte å gjøre entré, når hun kom inn i et rom. Filmen vant et hav av priser, over 150 stykker, deriblant 5 Oscar. Bejo selv ble nominert både til Oscar, Bafta og Golden Globe. Like etter gjorde hun også suksess med Fortiden (Le Passé, 2013), en spennende samproduksjon mellom fransk og iransk film. Her vant hun den gjeve prisen for beste skuespillerinne ved filmfestivalen i Cannes.

Bejo har en imponerende CV med 62 store og små roller. I løpet av 2021/22 (usikkert pga. korona) vil hun ha en fremtredende rolle i den påkostede tv-serien Josephine and Napoleon.

Vårens filmer med Bérénice Bejo:
THE ARTIST (2011) – 4. februar
FORTIDEN (2013) – 3. mars