BILLETTSLIPP! FØRPREMIERE PÅ IBELIN 13. FEBRUAR.

Hei, godt nytt filmår!
Vårprogrammet er ikke helt klart enda, men vi har akkurat sluppet billetter til en helt spesiell visning i februar.

Kristiansand Kino, Retro City og Cinemateket inviterer til førpremiere på den sterke og rørende filmen IBELIN. Den fikk terningkast 6 hos NRK nettopp, og Cinematekets publikum får billetter til en lavere pris! 

Dokumentaren IBELIN handler om den norske gameren Mats Steen som hadde en alvorlig muskelsykdom og døde 25 år gammel. Men han levde et rikt og unikt liv i spillverdenen, gjennom sin avatar «Ibelin». 

Om du ikke liker dataspill, så anbefaler vi likevel filmen på det varmeste! IBELIN ble nettopp vist på filmfestivalen Sundance i USA og mottok stående applaus.

«Ibelin is powerful cinema – a moving masterwork» (Variety)
«Direkte hjerteskjærende god. Terningkast 6» (NRK)

TID OG STED
OBS visningssted: KRISTIANSAND KINO tirsdag 13. februar kl. 18.00
Det blir bar og premierestemning på Cinemateket etter filmen.

BILLETTER
Billettpris for Cinematekets publikum: Kr. 110,- (vanlig pris 155/165)
Disse billettene kjøper du via Cinemateket, se egen link her.

Hvis du mottar nyhetsbrev fra Cinemateket og/eller går på visninger (jevnlig eller en sjelden gang) så regnes du som Cinematek-publikum 🙂

MER OM FILMEN
(Regi: Benjamin Ree, Norge 2024)
Da gameren Mats Steen døde av en muskelsykdom bare 25 år gammel sørget foreldrene hans over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv. Men så plutselig begynte det å tikke inn masse meldinger fra online-venner av Mats over hele verden. Filmen gjenskaper det rike livet til Mats´ avatar «Ibelin» i spillverdenen. Alt er basert på virkelige hendelser og dialoger, hentet fra rollespill i World of Warcraft. I tillegg får vi se arkivopptak og intervju med vennene som Mats fikk gjennom spillet. [Filmlengde: 1t 46min]

OM REGISSØREN
Den norske regissøren Benjamin Ree sin forrige film «Kunstneren og tyven» ble solgt til 80 land og har vunnet over 30 priser. Filmen ble i 2020 kåret til en av årets beste av bl.a. BBC, Boston Globe, The Washington Post og New York Times. Filmen ble også short-listet til Oscar.

ARRANGØRENE
Kristiansand Kino
Retro City Kristiansand 
Cinemateket i Kristiansand

PROGRAMSLIPP
Cinemateket slipper nytt vårprogram i slutten av januar (nyhetsbrev kommer), og første filmvisning i 2024 er 6. februar. Juhu!