CHRISTOPHER NOLAN x 3

Christopher Nolan (f. 1970) har hatt en kometkarriere som regissør siden spillefilmdebuten Following (1998.) Filmene hans er ofte store, påkostede produksjoner, og de blir alltid møtt med store forventninger.

Til tross for blockbusterdimensjonene, lager ikke Nolan lette popcornfilmer. Filmene har ofte en kompleks historie og struktur. Det krever litt å følge med på plotlinjene i filmene hans. Memento (2000) fortelles hovedsakelig baklengs, The Prestige (2006) har flere tidslinjer og Interstellar (2014) er ekstremt ambisiøs, og for noen har den tatt over plassen som den største romfilmen etter Kubricks 2001: En romodyssé. Hans remake av Erik Skjoldbjærgs norske film Insomnia (2002) har en mer klassisk struktur, men den er mentalt utfordrende fordi publikum befinner seg inne i hodet på hovedkarakteren.

Nolan har siden Batman-filmene (2005-12) vært en av Hollywoods mest ettertraktede regissører, og den nye filmen hans Oppenheimer (2023) har premiere i juni. Den handler om forskeren som var ansvarlig for oppfinnelsen av atombomben, og med Nolans signatur kan vi nok regne med noe stort.

I vår kan du se tre filmer av Christopher Nolan:
INCEPTION – 7. februar
THE DARK KNIGHT – info kommer fredag
MEMENTO – info kommer fredag