COEN-BRØDRENE x 3

GENIAL SYMBIOSE. Coen-brødrene (f. 1954/1957) er vel kanskje Amerikas mest kjente og anerkjente filmskaper-symbiose. De har regissert over 15 filmer sammen, og har en filmografi det virkelig står respekt av. De er kjent for modige, stilsikre, originale og sjanger-overskridende filmer i grenseland mellom komedie, film noir, horror, thriller, gangsterfilm, drama, romantikk og eventyr. Begge brødrene bor i Los Angeles med koner og barn, og Joel (t.v.) er gift med Frances Mc Dormand som har fantastiske roller i seks av filmene deres.

Nesten samtlige av Coen-filmene kan nevnes som betydningsfulle, men vi oppsummerer med disse: Blood Simple (1984), Raising Arizona (1987), Millers Crossing (1990), Barton Fink (1991), Fargo (1996), The Big Lebowski (1998), No Country for Old Men (2007) og Inside Llewyn Davis (2013).

Coen-brødrene har uttalt at de nå jobber med en ny musikkrelatert komedie om en operasanger, men det er altså ikke en musikal. I samme intervju fortalte de også at de jobber med et “sverd- og sandaldrama” satt i det gamle Roma. Vi venter i spenning, og viser i mellomtiden tre kremfilmer av de to geniale herrene.

BARTON FINK – 2. februar
FARGO  – 31. mars
INSIDE LLEWYN DAVIS  – 7. april