ABOUT ELLY

I About Elly tar regissør Farhadi sitt usedvanlige talent til enda større høyder, og gir oss et mesterlig psykologisk drama, som sitter i deg lenge etter at du har gått ut av kinosalen.

Tre vennefamilier drar på en helgetur til sjøen. Med seg har de den unge, nydelige og ugifte førskolelæreren Elly. En nyskilt mann har blitt med på lasset, og noen har sett for seg en mulig spleis av de to. Det hele forløper muntert og jovialt, inntil plutselig ett av barna nesten drukner og Elly forsvinner sporløst. Kan hun ha druknet eller har hun stukket av?

Med skarp retorisk kniv skjærer regissøren store stykker i relasjonene mellom de gjenværende, og viser frem løgnen, feigheten og brutaliteten som ligger under overflaten. Filmen vant flere priser ved filmfestivaler verden rundt, blant annet Sølvbjørnen ved Berlin Internasjonale Filmfestival, og var også Irans offisielle bidrag til Oscar for beste utenlandske film i 2009.

“About Elly” shows that the ethical dilemmas of ordinary adults can, with this level of talent, become as gripping as any thriller. – New York Post

FILMFAKTA
Regi: Asghar Farhadi, Iran/Fra. 2009. Originaltittel: Darbareye Elly.
Med: Golshifteh Farahani, Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti.
119 min. Persisk tale, engelsk tekst. Format: Digital film.
IMDb: ABOUT ELLY