ADJØ LAS VEGAS

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

OBS: På grunn av smittevern er det begrenset plass i salen og kasse uten kontanter (kun kortterminal). Vi oppfordrer til billettkjøp på nett, for de som kan det

Ben (Nicolas Cage) er alkoholiker og manusforfatter i Hollywood. Når han mister jobben, familien og sjansen til å bygge en fremtid, drar han til Las Vegas. Hans mål er å drikke til han dør. I Las Vegas møter han Sera (Elisabeth Shue), en prostituert som har stukket av fra halliken sin, og som desperat er på leting etter kjærlighet. De to innleder et forhold. Og i hverandre finner Ben og Sera en form for trygghet og tilflukt fra sine ellers så håpløse liv.

Skutt på 16mm formidler Leaving Las Vegas en stillstudie i rå, poetisk og ubehagelig realisme. Av og til forsvinner bakgrunnslyd, av og til musikken. Man får bare kommunisert mening gjennom bevegelser. Noen ganger er det lite dialog, og historien fortelles uten stemmer med sakte film, bare akkompagnert av musikken, som er komponert av regissør Mike Figgis selv, der Sting bidrar med vokal.
Elisabeth Shue ble Oscarnominert for rollen som Sera, Mike Figgis ble nominert både for beste regi og manus (etter en roman av John O’Brien), og Nicholas Cage vant for rollen som Ben. I alt har denne mørke, rørende historien vunnet 32 forskjellige film og bransjepriser.

A uniquely hypnotic and haunting love story. – Rolling stone

FILMFAKTA
Regi: Mike Figgis, USA 1995
Med: Nicolas Cage, Elisabeth Shue, Julian Sands, Richard Lewis.
111 min. Engelsk tale, norsk tekst. Format: 35mm

IMDb: ADJØ LAS VEGAS