ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED

KUNST/FILM: Visningen er et samarbeid mellom Agder Kunstsenter, Kunsthallen, Kunstsilo og Cinemateket i Kristiansand. Bar og mingling etter film.

Nan Goldin (bildet over) er en av USAs største nålevende fotokunstnere, og har siden 80-tallet høstet internasjonal anerkjennelse. De siste årene har Goldin jobbet for å stille legemiddel-
firmaet Purdue Pharma ansvarlig for sin rolle i den amerikanske opioid-krisen, etter at hun selv ble avhengig av OxyContin. Dokumentarfilmen skildrer Goldins kamp mot Purdue, som blant annet inkluderer å demonstrere utenfor kunstmuseene, som de søkkrike eierne i Sackler-familien donerer store summer til.

ilmen er en sterk og oppløftende dokumentar som ble belønnet med Gulløven (bildet nederst) under filmfestivalen i Venezia. Filmen ble også nominert til Oscar for beste dokumentar.

LAURA POITRAS
Regissør Poitras er best kjent for Edward Snowden-dokumentaren Citizenfour (2014) og Risk (2016) om Julian Assange. Hun ble også Oscar-nominert for filmen My Country, My Country om Irak-krigen (2006). I All the Beauty and the Bloodshed skildrer hun nok en gang et modig individ som tar opp kampen mot mektige aktører.

KUNST/FILM
Filmen vises i samarbeid med Agder Kunstsenter, Kunsthallen og Kunstsilo i Kristiansand. Bar og mingling etter film.

Trailer til filmen: