ALLE ÅRETS DAGER

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

Smittevern : Landet har åpnet, og smittervernet er trappet ned. Men vi har antibac, og prøver så langt det er mulig å vise film i storsalen, slik at det fortsatt er god plass mellom folk.

Forfattersentrum Sørlandet og Cinemateket ønsker velkommen til Forfatter velger film! Det blir opplesning, pause med forfriskninger og presentasjon av filmen v/ Paal Helge Haugen.

Litt om filmen: Vi er i frankrike på 1600-tallet. Den unge Marin Marais oppsøker komponisten Sainte Colombe for å få undervisning i gambespill, et strenginstrument som nærmest er en stor fiolin, eller en liten cello. Marais er et naturtalent, men har problemer med å leve opp til læremesterens krav. Det at Colombe også har en vakker datter som sitter og distraherer ham under øvelsene gjør ikke saken lettere. Filmen ble en suksess da den kom i 1991. Soundtracket, som kun består av vakker barokkmusikk, lå faktisk på toppen av mange hitlister sammen med Madonna og Michael Jackson. Filmen har vunnet mange priser og ble nominert til Gullbjørnen i Berlin.

FILMFAKTA
Regi: Alain Corneau, Frankrike 1991.
Med: Jean-Pierre Marielle, Gérard Depardieu, Anne Brochet, Guillaume Depardieu, Caroline Sihol.
115 min. Fransk tale, norsk tekst. Format: Analog film.
IMDb: ALLE ÅRETS DAGER

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift.)