AMERICAN BEAUTY

Lester Burnham får plutselig nok av sitt borgerlige A4-liv og begynner å gjøre opprør på hjemmebane, med komiske og katastrofale følger. Poetisk, vakker og rå film med Kevin Spacey i storslag som tøffelhelt i oppblomstring.

STUDENTER har FRI ENTRÉ i åpningsuken!

Lester Burnham (Kevin Spacey) er en alminnelig fyr i en amerikansk forstad, med en velstelt kone, en forvirret tenåringsdatter og et stort hus. Alt er normalt, men Lester går rundt i en trance-aktig tilstand av utilfredshet. Han er død innvendig og forakter det borgerlige livet de lever. Så begynner jakten på livsgnisten og alt det som får blodet til å pumpe igjen, med komiske og katastrofale konsekvenser.

American Beauty har både saft, skarpe skudd og en lettflytende lumsk sarkasme. Den er drøy, forfriskende og nærmest poetisk vakker. Den britiske teaterinstruktøren Sam Mendes hadde aldri laget film før, men her leker han seg med mediet som en dreven veteran. Bildene er gjennomført til minste detalj, og musikken til Thomas Newman setter en perfekt prikk over i’en.

Filmen har også en av tidenes beste rollebestninger:
Kevin Spacey som går fra tøffel til helt, Annette Benning som hans hysteriske og overfladiske kone, Thora Birch som mutt tenåring, Wes Bentley som den halvgale og elskelige nabogutten Ricky, hans fascistiske far Frank Fitts med mere enn ett skjelett i skapet, spilt av Chris Cooper, og ikke minst den unge fristerinnen, spilt av Mena Sevari. Blant hovedrol-lene finner vi også en dansende plastpose.

TRAILER:

FILMINFO:
USA, 1999. Regi: Sam Mendes
Med: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch, Wes Bentley,
Mena Suvari, Chris Cooper. 122 min. Analog film. Norsk tekst.
IMDb-info: AMERICAN BEAUTY