AMORES PERROS

Sjelden har en debutfilm vakt så stor internasjonal oppmerksomhet som Amores Perros (Elskede kjøtere). Filmen ble både Oscar-nominert og fikk en rekke priser fra festivaler verden over. I hjemlandet Mexico satte den publikumsrekord.

Tre historier, som alle involverer hunder, flettes sammen i en trafikkulykke. Historien om Octavio som er forelsket i sin brors kone, om Daniel som flytter fra kone og barn for å leve sammen med en fotomodell og om El Chivo, en leiemorder, som prøver å opprette kontakt med sin datter som han forlot da hun var 2 år. Klippingen er frenetisk, dialogene er heseblesende, konfliktene er brutale og karakterene er desperate. Alejandro Iñárrituhar videreført og ekspandert sitt prosjekt i oppfølgerne 21 gram (2003) og Babel (2006), men kanskje uten å matche den rå gjennomslagskraften til denne fantastiske debutfilmen.

Recalling Reservoir Dogs and Pulp Fiction – but edgier than both – this is a hell of a first film. For all its bonecrunching savagery, it’s also a fundamentally moral work. – Time Out

Intro v/ Patricio Silva
Patricio Silva er opprinnelig fra Chile, men han har vært bosatt i Norge i 18 år. Han driver til daglig Café Mestizo med sin kone. Patricio er en pådriver for arrangementer knyttet til spanskspråklig, latinamerikansk kultur både i Kristiansand og Oslo. Han er også en aktiv politiker, og en ivrig forkjemper for demokrati, menneskerettigheter og solidaritet.

FILMFAKTA
Regi: Alejandro G. Iñárritu, Mexico 2000.
Med: Emilio Echevarría, Gael García Bernal, Goya Toledo.
154 min. Spansk tale, norsk tekst. Format: Analog film.
IMDb: AMORES PERROS