AMOUR

I Amour får vi se inn i leiligheten og livene til et eldre ektepar som får tilværelsen totalt forandret av demenssykdom. Filmvisningen er i samarbeid med Medisinsk-Filosofisk Forum Sør. Kort innledning v/ overlege Martin Weisshaar som jobber ved Sørlandet Sykehus.

Filmen handler om Georges og Anne som er et harmonisk eldre par i 80-årene bosatt i Paris. De er velutdannede, pensjonerte musikklærere. Deres datter bor i utlandet med sin familie. Plutselig rammes Anne av slag, som fører til at hun utvikler demens. Den sterke kjærligheten mellom dem settes etterhvert på harde prøver. Takket være noen ekstraordinære skuespillerprestasjoner vant Michael Hanekes Amour både Gullpalmen, Golden Globe og Oscar. I den sterke rollen som Anne finner vi Emmanuelle Rivai, som også er kjent for sin rolle i Hiroshima Mon Amour (1959).

INNLEDER: MARTIN WEISSHAAR
Avdelingsoverlege Martin Weisshaar fra nevrologisk avdeling ved Sørlandet Sykehus kommer for å snakke om det å rammes av sykdom som hjerneslag og demens. Han vil snakke både ut fra sitt ståsted som nevrolog og som pårørende til sin far som fikk hjerneslag i ung alder (da han var 50 år). Innledningen varer i 10-15 minutt.

MEDISINSK-FILOSOFISK FORUM
Medisinsk-filosofisk forum Sør en frivillig organisasjon som arrangerer møter innen temaene medisin, etikk og filosofi knyttet til helsetjenesten.

[youtube_sc url=»https://www.youtube.com/watch?v=F7D-Y3T0XFA»]

FILMFAKTA
Regi: Michael Haneke, Frankrike/Østerrike 2012.
Med: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, William Shimell.
Fransk tale, norsk tekst. 127 min. Format: Digital kinofilm.
IMDb: AMOUR