ANATOMY OF A MURDER

Ett av filmhistoriens beste rettsalsdramaer, fullt av lidenskap og intriger. Stilig jazz-soundtrack av Duke Ellington. Regi ved den anerkjente Otto Preminger.

En ydmyk landsbyadvokat (James Stewart) kaster seg ut i en hard kamp med en advokat fra storbyen (George C. Scott). Sterke følelser bryter ut da den siktede løytnanten (Ben Gazzara) erklærer seg uskyldig i mordet på den mannen som voldtok hans forførende og vakre hustru (Lee Remick).

Klassisk rettssalsdrama med intenst plot fylt av drama, lidenskap og intriger, som gjør den til et mesterverk av en film. Filmen er regissert av den anerkjente Otto Preminger, og musikken er ved Duke Ellington. Filmen tar opp to viktige temaer som er minst like relevante i dag som for 50 år siden: sinnssykdom som forsvar, og påstand om “løsaktighet” for å bortforklare voldtekt.

JAMES STEWART
Hovedrollen i Anatomy of a Murder spilles av  James Stewart. Kanskje kjenner du ham fra It’s a Wonderful Life (1946) som er cinematekenes faste julefilm. Han er ellers kjent for roller i Hitchcock-filmene Vertigo (1958) og Vindu mot bakgården (1954).

TRAILER
https://www.youtube.com/watch?v=IAVLvGP25uQ

FILMFAKTA
Regi: Otto Preminger, USA 1959
Med: James Stewart, Lee Remick, Ben Gazzara, Arthur O’Connell.
160 min. Engelsk tale, utekstet. Digital kinofilm.
IMDb: ANATOMY OF A MURDER