ANGEL HEART

Dampende hot noir-thriller med Robert de Niro, Mickey Rourke og Lisa Bonet. Filmen introduseres av Kenneth Flaa og Jan Ø. Fjeldal fra FilmQuiz.

Harry Angel (Rourke) er en rufsete, utbrent privatdetektiv som lever av å oppspore savnede personer i 50-tallets New York. Han blir hyret av den mystiske Louis Cyphre (Robert De Niro) til å finne sangeren Johnny Favorite, som for 12 år siden forsvant i krigens virvar. Etterforskningen leder ham til den vakre og sensuelle Epiphany (Lisa Bonet) som sier hun ikke aner hvem mannen er, selv om hennes mor skal ha kjent ham. Etter hvert som saken blir stadig mer blodig og mørket tetner til, må Angel innse at dette langt i fra er noe rutineoppdrag.

Angel Heart er en av de mest severdige noir-thrillerne laget på 80-tallet, mye takket være Mickey Rourkes karisma og filmens dunkle blanding av erotikk og mystikk. Lisa Bonet er også uforglemmelig hot i rollen som Epiphany. Det lekre filmfotoet har inspirert senere filmskapere – “So nice they copied it in Seven” som regissør Alan Parker har sagt.

Cinemateket viser TO ALAN PARKER-FILMER i vår og begge introduseres av Kenneth Flaa og Jan Ø. Fjeldal fra FilmQuiz. (Den andre Parker-filmen finner du her: Birdy)

Filmklipp – ANGEL HEART:
[youtube_sc url= https://www.youtube.com/watch?v=hF5trqpHO-Q&w=500]

FILMFAKTA
USA, 1987.  Regi: Alan Parker
Med: Mickey Rourke, Lisa Bonet, Robert De Niro, Charlotte Rampling, Engelsk tale, norsk tekst, 113 min.
Format: 35mm analog film
IMDb-info: ANGEL HEART