AVLYST: In the Open

Visningen er dessverre avlyst.

I samarbeid med Storytelling Media og Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival presenterer Torsdagsfilmen en ny argentinsk film som hadde sin internasjonale lansering i kritikeruka på filmfestivalen i Venezia i fjor der den fikk meget god mottakelse. Thriller eller psykologisk drama? Denne filmen er et møte med det uventede.

Det unge paret Santiago og Elise kommer til et hus på landet en mørk kveld. De har med seg et lite barn. De ordner seg til i huset, de har sex, de har det bra. Filmens første del er en observasjon av et lykkelig par, men det er uklart hva dette skal handle om. Moren er kanskje litt for beskyttende overfor det lille barnet, vil det skje noe med det? Det sniker seg inn et snev av en effektiv uhygge, er det en thriller?

Fra å være beskrivende blir filmen mer og mer introvert. Er det fortellingen vi ser, eller er vi inne i en psykologisk, mental tilstand og kan ikke tolke det vi ser bokstavelig? Filmen leker med deg som tilskuer. Du narres til å begynne å tro at du skjønner, men så gjør karakterene ulogiske ting som driver handlingen videre, og gjerne i en annen helt annen retning enn forventet – omtrent som i det virkelige liv.

 

Originaltittel: El Campo
Land: Argentina/Italia
År: 2011
Med: Dolores Fanzi, Leonardo Sbaraglia, Juan Villegas
Lengde: 85 min.
Tale: Spansk
Tekst: Engelsk