BRASILS HJERTE

Åpent 17.30 | Film 18.00 | GRATIS INNGANG

NY VISNING
Vi har nå lyktes med å få tak i Brasils hjerte på nytt. Vi fikk oss en overraskelse da den analoge filmen vi fikk tilsendt (til visningen 7.nov) manglet en hel akt! Nå har vi fått rettigheter til en digital visning. GRATIS INNGANG for alle som vil, ikke bare de som mistet filmen sist. (Fribillettene som ble delt ut (7.nov) kan brukes på en annen valgfri film høsten 2019 / våren 2020)

OM FILMEN
Brasils hjerte er den gripende gjennombruddsfilmen til regissøren bak Motorsykkeldagbøkene (2004). I folkehavet på Rio de Janeiros sentralstasjon møtes to mennesker, en eldre lærerinne som lever av å hjelpe folk og en 9 år gammel gutt som ikke har sett sin far på mange år. Sammen legger de ut på en roadtrip for å finne faren, og det oppstår et unikt vennskap på turen.

Filmen vant både Oscar for beste utenlandske film og Gullbjørnen i Berlin i 1998. Brasils hjerte representerer den nye bølgen av brasilianske filmer på slutten av 90-tallet, og den blir ofte omtalt som en videreføring av den sosialrealistiske arven i brasiliansk film. Den oppnådde dessuten det som gullalderens Cinema Novo-filmer på 60-tallet aldri gjorde: Å nå ut til et bredt publikum både nasjonalt og internasjonalt.

FILMFAKTA
Regi: Walter Salles, Brasil/Frankrike, 1998. Orig: Central do Brasil.
Med: Fernanda Montenegro, Vinícius de Oliveira
113 min. Portugisisk/tysk tale, engelsk tekst. Format: Digital film.
IMDb: BRASILS HJERTE