BUÑUEL IN THE LABYRINTH OF THE TURTLES – ny film!

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

Nydelig animasjonsfilm om den spanske mesterregissøren Luis Buñuel. Sammen med sin kunstnervenn Salvador Dalí laget Buñuel den berømte surrealistiske kortfilmen En Andalusisk hund (1929) og spillefilmen Gullalderen (1930), som var sjokkerende kunst for mange på den tiden. Den siste filmen skapte store kontroverser, særlig på grunn av det som ble sett på som et hardt angrep på den katolske kirke, familien og fedrelandet, og Bunuel mistet tilsynelatende mulighet til å fortsette sin karriere som filmskaper.

Men da Buñuels venn, skulptøren Ramon Acin, vant penger i et lotteri like etterpå bestemte han seg for å finansiere et nytt filmprosjekt for Buñuel, en film som skulle bli helt annerledes enn de forrige. Sammen satte de i gang med dokumentarfilmen Land without Bread, som var en studie av livet i den fattige, spanske byen La Alberca. Det er Buñuels erfaringer med denne innspillingen som danner den biografiske historien i Buñuel in the Labyrinth of the Turtles.

At its heart, the film tells an incredibly touching – and altogether unexpected – human story. Entertaining and educational in equal parts, Simó’s animated film is one you don’t want to skip. – The Playlist

FILMFAKTA
Regi: Salvador Simó, Spania 2018. Animasjon.
Originaltittel: Buñuel en el laberinto de las tortugas.
80 min. Spansk tale, engelsk tekst. Format: Digital kinofilm.
IMDb: BUÑUEL IN THE LABYRINTH OF THE TURTLES