Avlyst! DAUGHTERS OF THE DUST

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

OBS: På grunn av smittevern er det begrenset plass i salen og kasse uten kontanter (kun kortterminal). Vi oppfordrer til billettkjøp på nett, for de som kan det

Vi skal til den vakre øya Dataw Island i Sør-Carolina i starten av det 20. århundre. Familien Peazant er en afro-amerikansk familie som har levd på denne øya i generasjoner. Forfedrene deres ble ført dit som slaver for århundrer siden, og øyboerne utviklet et språk – kjent som Gullah eller “Sea Island Creole English”. Generasjonene er i ferd med å splittes, når mange av de unge er i ferd med å forlate forfedrenes land, for å dra til fastlandet i nord til en mer moderne, “sivilisert” livsstil.

Daughters of the dust er en personlig søken etter egne røtter, hvor regissør Julia Dash fordyper seg i sin egen families historie. Samtidig forteller hun millioner av afro-amerikaneres historie.

Filmen vises 9. mars i samarbeid med 8. marskomiteen i Kristiansand, som har program i en hel uke, med fokus på Black Lives Matter, rasisme og viktige kvinnestemmer.

FILMFAKTA
Regi: Julie Dash, USA 1992
Med: Alva Rogers, Kaycee Moore, Bahni Turpin
112 min. Eng tale, norsk tekst. Format: Digital kinofilm

IMDb: DAUGHTERS OF THE DUST