DAVID LYNCH: THE ART LIFE + ERASERHEAD – [KUNST/FILM]

BILLETTER | Åpent 17.00 | Film 18.00 | BAR på visningen | Kr. 70,- | To filmer på samme billett!

LYNCH-SØNDAG
David Lynch: The Art Life kl 18.00 / pause / Eraserhead kl 20.00.
To filmer for prisen av én! For kr 70,- kan du velge om du vil se én eller to filmer.

DAVID LYNCH: THE ART LIFE
Dette er en engasjerende dokumentar om David Lynch som billedkunstner og filmskaper. En åpenhjertig David Lynch forteller om sitt unge liv og hendelsene som formet hans syn på kunst og den kreative prosessen. Lynch beskriver opplevelser og anekdoter som gir oss et godt innblikk i fantasien hans. Vi følger hans kunstneriske utvikling, fra veltilpasset ungdom med økende interesse for maleriet, til inspirerende, men fryktelige år i Philadelphia med like engasjerte studenter, inkludert hans venn Jack Fisk. Han mener at tilbudet fra AFI Conservatory reddet hans liv – og der ble Eraserhead født. Det handler bl.a. en del om Eraserhead i dokumentaren. Etter en pause kan du også se denne samme kveld!

ERASERHEAD
Henry Spencer (Jack Nance) er bedt på middag hos kjærestens foreldre. Her får Henry vite at han er blitt far til et misfoster. Utover natten oppdager Henry også at det bor en balettdanser med store kinn (Laurel Near) i radiatoren hans. Dette er en av tidenes kultklassikere. På samme tid frastøtende og hypnotisk, stygg og vakker, hjerteskjærende og lystig, grusom og øm: David Lynchs fascinerende debutfilm er en sterk kandidat til tittelen den merkeligste filmen som noensinne er laget. Eraserhead er en absurd framtidsvisjon, en blanding av abstrakt kunst og minimalistisk film. Den ultimate studentfilmen (produsert for en håndfull oppsparte penger og et par stipend) og den definitive eksperimentfilmen.

KUNST/FILM
Arrangementet er en del av konseptet KUNST/FILM, som er et samarbeid mellom Agder Kunstsenter, Sørlandets Kunstmuseum, NBK-Agder, Kristiansand Kunsthall, NK Sør og Cinemateket. Det blir åpent i baren før filmene, og i pausen.

FILMFAKTA
David Lynch: The Art Life
Regi: Barnes, Neergaard-Holm, Nguyen. USA/Danmark 2016.
Dokumentar. 88 min. Engelsk tale, norsk tekst. Format: Digital kinofilm.
IMDb: DAVID LYNCH: THE ART LIFE

Eraserhead
Regi: David Lynch, USA 1977.
Med: Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph.
89 min. Engelsk tale, norsk tekst. Format: Analog film.
IMDb: ERASERHEAD