David Wants to Fly

I forbindelse med Eurodok presenterer vi denne nye dokumentaren.

Ditt forhold til David Lynch vil aldri bli det samme som før etter at du har sett denne filmen, men den sjansen må du absolutt ta! Se for all del denne hysterisk morsomme og intelligente dokumentaren.

Regissør David Sievekings karriere hadde ikke akkurat tatt av etter han var ferdig på filmskolen. Hadde han fulgt samme progresjon som sitt store idol, David Lynch, skulle han allerede ha gjort sin Eraserhead. Inspirasjonen uteblir. Men så møter David faktisk David – David Lynch altså.

David Lynch forsikrer ham om at det er transcendental meditasjon som er nøkkelen til inspirasjon og suksess. David tar han på ordet og punger ut for å begynne med TM-trening. Maharishi Mahesh Yogi er den store guruen i transcendental meditasjon. På 1950-tallet dro han til Hollywood og fikk senere tilhengere som Beatles, Mia Farrow og Clint Eastwood. I dag er det nesten 6 millioner verden over i dette miljøet, som begynte som en ydmyk filosofi fra Himalaya, men som har endt opp som et imperium verdt billioner. Når Maharishi plutselig dør i 2008, bryter det ut rivalisering internt. Og David Lynch blir en av de fremste ambassadørene for utbredelsen av TM, verden over. (Han besøkte som kjent nylig Norge for å snakke TM.) David Sieveking kjemper mot tvil og mistanker, og prøver å holde fast ved sitt håp om ro og inspirasjon. Men jo mer han lærer om TM, jo mørkere blir det dypet han stirrer inn i. Han bestemmer seg for å konfrontere David Lynch og TM-miljøet.

 

 

Originaltittel: David Wants to Fly
Land: Tyskland, Østerrike, Sveits
År: 2010
Med: David Sieveking, David Lynch
Lengde: 97 min.
Tale: Tysk, engelsk
Tekst: Engelsk