DISTANT CONSTELLATION – ny film!

En kinoopplevelse av de helt spesielle, og vårens lille kuriositet. Distant Constellation er en poetisk og ærlig dokumentar om livets siste fase og minnene man bærer på fra et langt liv.

Regissør Shevaun Mizrahi skildrer livene til Roger, Osep, Herald og Selma som deler av sine livserfaringer, lidenskaper og fortvilelser, mens de er i sine rom på et eldresenter i Tyrkia. Dette er ikke en klassisk dokumentar, det er en film som hører til på stort lerret. Regien er kunstferdig, bildene er majestetiske, og roen i filmen gir oss tid til å reflektere over eksistensielle spørsmål og levd liv. Estetiske øyeblikk fra byggeplassen utenfor hvor det bygges massivt, brutalt og fremtidsrettet, kombineres med varme øyeblikk fra innsiden, hvor lun humor, ensomhet, fortid, minner og alderdommens realiteter er i fokus.

Filmen har vunnet mange festivalpriser, og noen har pekt på likhetstrekk med Andrej Tarkovskijs drømmeaktige landskap og formspråk. Dette er tyrkisk-amerikanske Shevaun Mizrani sin første langfilm for kino, en original debut som blir lagt merke til i filmkretser.

INNLEDNING V/ AHMET GÜRATA
Visningen er i samarbeid med Ahmet Gürata, førsteamanuensis på UiA, Fakultet for Humaniora og mediefag (Litteratur, Film og Teater). Gürata er fra Ankara i Tyrkia og kom til Kristiansand i 2018. Han har en doktorgrad i kulturstudier og humaniora, underviser i filmfag og driver filmfestivalen Festival on Wheels i Tyrkia.

FILMFAKTA
Regi og foto: Shevaun Mizrahi, Tyrkia/USA/Nederland 2017.
80 min. Dokumentar.
Tyrkisk/engelsk/fransk tale, engelsk tekst. Format: Digital kinofilm.
IMDb: DISTANT CONSTELLATION