DRUNKEN MASTER

Drunken Master var gjenombruddsfilmen til skuespilleren Jackie Chan, som ble en stor internasjonal filmstjerne innen kampsport og slapstick humor. Wong Fei-hong (Jackie Chan) er en folkehelt i kinesisk kultur og en kung fu master som bekjemper urettferdighet i tiden under britisk herredømme. Karakteren har i senere tid blitt portrettert av Jet Li i den mer seriøse Once Upon a Time in China (1991).
I Drunken Master møter vi en ung og uoppdragen Wong som blir sendt til sin drikkeglade onkel for å lære disiplin og og kampsport. Wong prøver å stikke av fra onkelen, men får et ublidt møte med noen lokale skurker på veien. Svak og forslått returnerer han til onkelen, som trener han opp i “drunken-style” Kung fu.

I filmen får vi oppleve høydepunktene i arbeidsforholdet mellom en elev og hans kampsport mester. Et tema som i etterkant ville dominere martial art filmsjangeren i en årrekke, noe blant annet The Karate Kid (1984) er et godt eksempel på. Drunken Master er fortsatt høyt rangert på de fleste lister over beste Martial Arts filmer gjennom tidende.

FILMFAKTA
Regi: Woo-Ping Yuen, Hong Kong 1978. Orig: Zui quan.
Med: Jackie Chan, Siu Tin Yuen, Jang Lee Hwang m.fl.
Engelsk tale [dubbet], utekstet. 111 min. Format: Digital kinofilm.
IMDb: DRUNKEN MASTER