EL PLANETA – NY FILM – [KUNST/FILM]

En absurd, lavmelt og mørk komedie i nydelig sort-hvitt foto, om den håpløse situasjonen som mange folk havnet i etter finanskrisen i Spania. I filmen møter vi mor og datter som prøver å holde sin noe ekstravagante livstil oppe, på et minimum av penger. Matmangel og arbeidsledighet har blitt en del av livet, også for middelklassen. De trues av utkastelse, de må selge ting, småstjele, bløffe og gå på date for muligens å få betalt for intim kontakt.

Kunstneren Amalia Ulman har skrevet manus, spiller selv hovedrollen og har fått med seg sin egen mor som medspiller. El Planeta er løst basert på den sanne historien om den spanske småkriminelle duoen Justina og Ana Belén.

OM REGISSØR OG KUNSTNER AMALIA ULMAN
Amalia Ulman er en argentinsk kunstner og filmregissør, oppvokst i Spania og for tiden bosatt i New York City. Hun tok sin kunstutdanning i London, og er kjent for både performancekunst, installasjoner, video og digitale verk. Arbeidene hennes omhandler temaer som klasse, kjønn og “middlebrow” estetikk. El Planeta (2021) er hennes første langfilm for kino.

KUNST/FILM: Filmen vises i samarbeid med Agder Kunstsenter, Kunsthallen og Sørlandets Kunstmuseum. Etter filmen sees vi i baren. Snacks og skravling.