EMBRACE OF THE SERPENT

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

Embrace of the Serpent er en tankevekkende, magisk og uforglemmelig reise til hjertet av Amazonas, og en kinoopplevelse av de sjeldne. Den er en filosofisk fortelling om det moderne menneskets forhold til naturen og et testamente over kolonialismens brutalitet. Filmen er inspirert av reisedagbøkene til to virkelige antropologer, og dedikert til samfunnet og kulturen som er gått tapt i Amazonas.

Det handler om jakten på en mystisk blomst som kan kurere enhver sykdom. Med tretti års mellomrom drar to antropologer til Amazonas for å finne planten: først en dødssyk tysker i 1909, så en amerikaner i 1940 (Theodor Koch-Grunberg og Richard Evan Schultes). Begge ledsages av sjamanen Karamakate, den siste overlevende av sitt folk. De reiser gjennom et overjordisk vakkert landskap der kolonimaktenes herjinger har satt dype spor.

Filmen veksler mellom de to ekspedisjonene, hvor magien og villskapen snart tar over for logikken. Med sitrende spenning, og praktfulle, sanselige bilder, viser den hvordan de to vitenskapsmennene fanges av en virkelighet de ikke har språk til å forstå.

Unique and intoxicating, an art movie that grips like a thriller. – Time Out

FILMFAKTA
Regi: Ciro Guerra, Colombia/Venezuela/Argentina 2015.
Orig. El abrazo de la serpiente. Med: Nilbio Torres, Jan Bijvoet, Antonio Bolivar.
125 min. Spansk/portugisisk/tysk/latin tale, engelsk tekst. Format: Digital kinofilm.
IMDb: BRASILS HJERTE