FARVEL FALKENBERG m/ opplesning og mat

Forfatter Atle Håland har valgt kveldens film og introduserer den! Før visningen leser han også høyt fra sin siste bok Jeg reiser, og det blir en kort matpause før vi snurrer film.

Farvel Falkenberg handler om fem unge menn og deres siste sommer sammen på hjemstedet Falkenberg ved Sveriges vestkyst. David som lengter etter å være barn igjen. Holger som aldri har tenkt å reise sin vei. Jesper som alltid kommer hjem uten at noen registrerer at han har vært borte. Jørgen som vil gjøre innbrudd i hytter for å finansiere sin siste forretningsidé «Frokost på sengen», og John som kurerer sitt dårlige humør med bacon. De er forent i en følelse av at livet er over, samtidig som det ikke har begynt. Voksenlivet svever i horisonten, men ikke alle skal nå fram. Farvel Falkenberg er en finstemt, meditativ og poetisk film om vennskap, minner, det som skal komme – og et siste farvel til den lille byen ved havet.

OPPLESNING, MAT OG FILM
Filmvisningen er i regi av Norsk Forfattersentrum Sørlandet og Cinemateket. Forfatter Atle Håland har valgt kveldens film, og han vil presentere denne kort. Det blir også en opplesning fra hans nye bok og kort matpause før filmen. Mer info kommer.

ATLE HÅLAND
Atle Håland (f. 1985) er fra Vatnestrøm i Aust-Agder og var bl.a. engasjert i teater i Kristiansand før han gikk forfatterstudiet i Bø. Han debuterte som forfatter, 29 år gammel, på Flamme Forlag. med diktsamlingen Han. I fjor kom Vannfall, en samling dikt satt i den mer eller mindre fiktive bygda Vannfall. I år er han ute med sin tredje dikt-samling Jeg reiser.

Atle Håland er ikke noe mindre enn en ny og ganske sensasjonell stemme i den sørlandske og norske litteraturen. – Emil Otto Syvertsen, FVN

FILMFAKTA
Regi: Jesper Ganslandt, Sverige/Danmark 2006.
Med: John Axel Eriksson, Holger Eriksson, David Johnson.
91 min. Svensk tale, norsk tekst. Format: Analog film.
IMDb: FARVEL FALKENBERG