THE WAR SHOW m/ debatt – lukket visning

Alle som mottar nyhetsbrev fra Sørnorsk Filmsenter, Cinemateket eller Refugees Welcome to Agder er invitert! Det er distributørens ønske at denne nye dokumentaren blir en lukket visning kun for disse.

THE WAR SHOW – Kristiansandspremiere!
Obaidah Zytoon arbeider som radio-DJ i Syrias hovedstad Damaskus, og har en vennekrets bestående av aktivister og kunstnere. Da de begynner å merke Den arabiske våren i luften i 2011 tar hun og vennene til gatene for å protestere mot president Assads regime. Troen på et folkelig opprør blir imidlertid kortvarig, for snart blir de vitner til at hjemlandet kastes inn i en blodig borgerkrig hvor millioner blir drevet på flukt. Krisen rammer alle samfunnslag, og vennskap blir satt på prøve av fengsling, vold og død.

THE WAR SHOW er en høyst personlig roadmovie som skildrer Syrias skjebne gjennom Zytoon og vennenes opplevelser i en periode da livene deres blir forandret for alltid. Zytoon har delt registolen med Andreas Dalsgaard, som tidligere har gjort stor suksess på BIFF med BOGOTÁ CHANGE, LIFE IS SACRED og THE HUMAN SCALE, og byr på en mosaikk av livserfaringer fra det krigsherjede Syria. Filmen vant Venice Days Award, La Biennale di Venezia

GRATIS INNGANG

Debatt / samtale
Kristian Mosvold (co-producent), Monica Strandmyr (Refugees welcome to Agder), Ibrahim Dabaa m.fl. deltar i samtale med Kirsten Bonnén Rask (Sørnorsk Filmsenter) etter filmen.

Regi: Obaidah Zytoon / Andreas Dalsgaard
Prod.land: Danmark, Finland, Syria 2016
Varighet: 1 t 40 min + diskusjon/samtale
Produsent: Fridthjof film v/Miriam Nørgaard, Alaa Hassan
Co-producent: Øya Film AS v/ Kristian Mosvold
Manusforfatter: Andreas Dalsgaard/Obaidah Zytoon
Filmen er støttet af Sørnorsk filmsenter