FILM PÅ VEI

Smakebiter på nye, lokale filmproduksjoner og møter med filmskaperne. Film fra kl 18, dørene åpner kl 17. Sørnorsk filmsenter i samarbeid med Cinemateket og Grunnlovsjubileet ønsker velkommen.

FRI ENTRÉ!

SJØRØVERBLOD (39 min)
Fersk dokumentar fra teamet bak «Med rett til å kapre»: Christian Wulff, Ole Tellefsen og Kristian Landmark. Dokumentarfilmen «Med rett til å kapre» (2013) gjorde Sørlandets sjørøverhistorie ganske godt kjent i landsdelen. Med filmen «Sjørøverblod» bringes historien om kapertiden enda nærmere – den er bare noen slektsledd unna. Vi følger den sindige sørlendingen Tor Arne Eilertsen i fotsporene til hans forfar Knud Ellingsen, som var en av landets mest sagnomsuste og vågale kaperkapteiner.

Forfilm:
I en forfilm på 12 minutter av det samme teamet ser vi nærmere på dagens somaliske piratvirksomhet . Deres utgangspunkt er også nød og sult, men de har ikke noe kaperbrev fra kongen som tillater virksomheten, slik nordmennene hadde.

IN THE SHADOW OF THE CLOCK (15 min)
Den unge filmskaperen Jaya Seljestad jobber med en dokumentar om kunstneren Tony Higginson. Vi får en smakebit og samtale med henne.

Dørene åpnes klokken 17 til litt mingling og en enkel bar.