FILM PÅ VEI

Fri entré! Sørnorsk filmsenter og Cinemateket inviterer til enda en Film på vei-kveld. Her presenteres helt ferske filmprosjekter gjennom klipp og samtaler med filmskaperne.

Denne tirsdagen viser vi en helt ny kortfilm, i tillegg til klipp fra tre filmer som er under produksjon. Det blir samtale med filmskaperne underveis og publikum kan komme med innspill. FRI ENTRÉ!

Ny kortfilm:
AMONG THIEVES. «Never plan a heist you can´t get away with.»
Regi: Ola Røyseland og Vegard Landsverk
4 minutts action thriller. En øvelse i «production value» og i å lage actionfilm på sørlandet uten et svært Hollywood-apparat i ryggen. Musikken er skrevet av 20-åringen Stian Andersen, som er et funn av en filmmusiker.

KLIPP FRA 3 NYE FILMER PÅ VEI:

Svein Rune Skilnand og Magne Østby viser klipp fra filmen SØREN BRANDSNES – EN KRIGSSEILERS HISTORIE Dokumentar.

«Høsten 1939 reiste 19 år gamle Søren Brandsnes til sjøs. Lite ante han og tusenvis av andre sjøfolk hva de neste årene skulle bringe av lidelser og mareritt. 94 år gammel er han en av de få gjenlevende krigsseilerne som ønsker å fortelle sin dramatiske historie.»

Frode Vestad og Kristian Landmark viser klipp fra filmen FRYKTEN FOR ET ALMINNELIG LIV

At leve sit liv i angst er ikke enkelt og desværre noget som rammer alt alt for mange mennesker. Angsten er ikke altid konkret, men den gør ondt og kan gøre det næsten umuligt at få sit liv til at fungere. Men det er muligt at få den parkeret, lære at leve med den på trods. Det fortæller denne film en af mange historier om.

Dan Korneli og Livar Hølland viser klipp fra filmen ØRKENEN SUR

I mange år dro nordmenn til Amerika for å finne arbeid og velstand, men ikke alle fant det lovede landet. Dette er historien om noen av dem som ble en del av fattigdommens Amerika og som på 1920/30 tallet måtte bosette seg på en søppelfylling i Brooklyn, NY. Dette er en underfortalt historie som også har relevans i dagens moderne samfunn. En film om drømmer, nederlag, skam og håp. Filmen er forhåndskøbt af NRK.

Filmskaperne mottar gjerne innspill fra publikum!