FILMWORKER – ny film!

Stanley Kubricks personlige assistent legger kortene på bordet i en fascinerende film om livet i skyggen av et geni.

Leon Vitali var en ung, profesjonell skuespiller med en karriere foran seg, men han ofret alt for en rolle bak kulissene som høyre hånd til historiens mest krevende og perfeksjonistiske filmgeni. Det er fascinerende å lytte til Vitali, som uten filter tar oss inn i hans (arbeids) liv i Kubricks skygge, og både konsekvensene og de utrolige opplevelsene det har ført med seg.

En gullgruve av arkivmateriale gjør Filmworker til et must for fans, men den karismatiske Vitali er verdt hele filmen alene. Han bader ikke i Kubricks berømmelse, og han blir heller ikke sentimental eller anger i det han ser tilbake på de 20 årene han dedikerte til Kubrick. Leon Vitali snakker på vegne av alle som jobber i skyggene for å realisere andres kreative visjoner. En film om et arbeid og et vennskap – av den svært sjeldne typen.

What shines through most here is the pure sense of pride felt by Vitali, in the trust Kubrick placed in him, and in his part in creating some of the last century’s most monumental pieces of cinema. – The Guardian

FILMFAKTA
Regi: Tony Zierra, USA 2017.
Dokumentar. 94 min.
Engelsk tale, svensk tekst. Format: Digital kinofilm.
IMDb: FILMWORKER