FINDING VIVIAN MAIER – psykologifilm

Den eksentriske fotokunstneren Vivian Maier døde i 2009 og hun er fremdeles et stort mysterium. Spennende psykologifilm m/ drøfting etter filmen.

Vivian Maier jobbet i over 40 år som barnepike, mens hun i all hemmelighet tok over 150.000 fotografier av høy kunstnerisk kvalitet som hun ikke viste til en sjel. Negativer av mennesker, arkitektur og gateliv ble lagret i hundrevis av kasser og vitner om en kjærkommen interesse som ble til en slags besettelse. Vivian Maier var en outsider med sterke meninger og en usedvanlig gammeldags klesstil. Kamera var med henne hele tiden, men ingen så noen bilder. Hun diktet opp ulike historier om seg selv og presenterte seg med ulike aksenter, navn og detaljer om fortiden.

Fotosamlingen til Vivian Maier ble tilfeldigvis oppdaget av eiendomsmegleren John Maloof som var på jakt etter gamle bybilder fra Chicago og New York. I en haug med bortgjemte kasser åpenbarte det seg en enorm samling av negativer, filmruller, 8mm-filmer og personlige papirer. Når fotografens navn kom for en dag og de ville finne henne, viste det seg at hun nettopp hadde gått bort.

Vivian Maiers fremragende fotografier er i dag kjent over hele verden, og det er blitt laget flere bøker og filmer om henne.

FILMFAKTA
Regi: John Maloof og Charlie Siskel, USA 2014
Dokumentar. 1t 24min.
Engelsk språk, engelsk tekst. Bluray.
Se programhefte.
IMDb-info: FINDING VIVIAN MAIER