FLICKAN, MAMMAN OCH DEMONERNA – med regissørbesøk

En viktig film om et barn som lever med morens psykiske lidelse. Innledning og samtale etterpå med den anerkjente, svenske regissøren Suzanne Osten som kommer til Kristiansand.

Lille Ti er 8 år og prøver å bekjempe morens usynlige demoner. Hun og moren låser seg inne i leiligheten. Alt er ikke som det skal være. Moren Siri sliter psykisk. Hun klarer ikke å ta vare på seg selv og leiligheten forvandles til en søppelplass. Ti kan verken se eller høre demonene, men hun ser at moren er i ferd med å forsvinne. Ti tar i bruk sin egen fantasi for å ta opp kampen med demonene.

Regissør Suzanne Osten tar utgangpunkt i egen oppvekst og forteller en fargerik og gripende fortelling om et barns kjærlighet og lojalitet til sin forelder, uansett hva som skjer.

VI FÅR BESØK AV SUZANNE OSTEN!
SAND-festivalen, UiA og Cinemateket har invitert Suzanne Osten til Aladdin lørdag 17. september, og det er en glede at hun kommer! Det blir en samtale med regissøren etter filmen, hvor man snakker om hvordan man lager film/teater for barn med vanskelige temaer, om overgangen fra teaterstykke til film, om å lage en selvbiografisk film om et tabutema, og om kontroversene i Sverige rundt aldersgrense på filmen.

SUZANNE OSTEN
Suzanne Osten (f. 1944) er en stor svensk dramatiker, teaterregissør, filmregissør, professor og æresdoktor. Hun har enorm betydning for barne- og ungdomsteateret i Sverige, og har skrevet flere skuespill for barn. Flere av hennes arbeider er også inspirert av egen oppvekst, der hun levde med en mor som var rammet av schizofreni. Osten er kjent for å våge å ta opp vanskelige og tabubelagte temaer i teater og film for barn, og har blitt verdenskjent for sin forskende teatervirksomhet med barn og unges vilkår i fokus. Siden 1982 har Suzanne Osten også laget flere spillefilmer for kino. Hennes nyeste film Flickan, mamman och demonerna (2015) vises fredag og lørdag under SAND-festivalen, og på søndagen viser vi hennes voksenkomedie om et teatermiljø i  Stockholm – Brødrene Mozart (1986).

OBS: formiddagsvisning!
Inngang: 60,- / Gratis for alle med festivalpass til SAND-festivalen
Billetter til filmen selges nå på SAND-festivalen, i skranken på Aladdin. Åpent kl 9-20 torsdag-lørdag.

FILMFAKTA
Regi: Suzanne Osten, Sverige 2016
Med: Esther Quigley, Maria Sundbom, Maja Embrink.
1t 32m. Svensk tale , engelsk tekst. Digital kinofilm.

LESESTOFF OG INTERVJUER
IMDb-info om «Flickan, mamman och demonerna»
Intervju med Suzanne Osten, TV 4
Heftig debatt i Sverige om aldersgrense på filmen, artikkel Sveriges Radio
Artikkel om Suzanne Osten, Kulturrådet/Kunstløftet