FORBIDDEN PLANET

Retro sci-fi på sitt beste! Dette er 50-tallets «Star Wars». Bli med Leslie Nielsen i stjerneskip til en mystisk planet, og møt verdens  verdens første filmrobot med personlighet. Masse vittige effekter.

I det 23. århundre reiser kaptein Adams (Leslie Nielsen) med stjerneskipet C-47D fra jorden til den fjerne planeten Altair IV for å etterforske hva som hendte med en ekspedisjon som dro dit tjue år før.

På planeten finner de to overlevende: den geniale vitenskapsmannen Dr. Morbius (Walter Pidgeon) og hans vakre datter Altaira (Anne Francis), samt roboten Robby the Robot. I følge Dr. Morbius ble de andre ekspedisjonsmedlemmene og romskipet deres utslettet av en mystisk “planetarisk kraft”.

Forbidden Planet anses som en av de mest betydningfulle science fiction-filmene som er produsert. I 2013 ble filmen tatt inn i det nasjonale filmregistret til Library of Congress, et arkiv med filmer som er “kulturelt, historisk og estetisk betydningsfulle”, blant annet fordi filmen var den første som inneholdt “en robot med personlighet”.

Filmen er løslig basert på skuespillet “Stormen” av William Shakespeare.

Dette er den ene av to RETRO SCI-FI FILMER på Cinemateket i vår. Se også Barbarella (16. april)

TRAILER

MINIDOKUMENTAR OM FILMEN
https://www.youtube.com/watch?v=BD_Ns-GcnnI

FILMFAKTA
Regi: Fred M. Wilcox, USA 1956
Med: Leslie Nielsen, Walter Pidgeon, Anne Francis
98 min. Engelsk tale, utekstet. Analog film.