GATTACA m/ intro om filmmusikk

Science fiction-perle om menneskedesign og identitet, som mange har tilgode å oppdage. Kort intro om filmmusikk v/ filmskaper Per K. Pedersen

Vi er i nær fremtid. DNA-vitenskapen har gjort det mulig for mennesker å bli født med skyhøy intelligens og perfekt fysikk. Vincent Freeman, som er unnfanget på naturlig vis og derfor ikke har perfekte gener, tilhører den nye underklassen. For å oppfylle sin drøm om å bli astronaut må han skaffe seg DNA. Gattaca er en sci-fi-perle som har fått litt ufortjent lite oppmerksomhet. Den får oss til å reflektere, og tar opp temaer som designerbarn, diskriminering og identitet. Uma Thurman og Ethan Hawke i fremragende roller.

INTRO OM FILMMUSIKK
Gattaca har fantastisk filmmusikk av den store filmkomponisten Michael Nyman (The Piano m.m.). Intro før filmen v/ Per K. Pedersen, filmskaper fra Kristiansand som har jobbet med film både i Oslo, USA og København, før han igjen havnet her i byen. Han har jobbet på bl.a. Deep Blue Sea, Alle Elsker Mary, Earthquake NY og Alle for en. Ellers laget 3 kortfilmer. Har for tiden manus og regi på en helt ny spillefilm i kinoformat. (max 15 min intro)

[youtube_sc url=https://www.youtube.com/watch?v=hWjlUj7Czlk&w=500]

FILMINFO
USA, 1997 Regi: Andrew Niccol.
Med: Uma Thurman, Ethan Hawke, Alan Arkin, Jude Law.
106 min. Eng tale, norsk tekst. Format: 35mm analog film
IMDb: GATTACA