GETTING IT BACK: THE STORY OF CYMANDE

Premiere! I samarbeid med Daniel Nordgård/UiA, musiker Jan Bang (Punkt-festivalen) og distributøren Abramorama viser vi en helt ny film som fortjener stort lerret og fantastisk lyd. En skjult skatt skal frem i lyset, og en tragisk – men rørende – historie fra musikkens verden. Et must for alle musikkelskere! 

Dokumentar-stilen minner litt om Buena Vista Social Club (1999) og Searching for Sugarman (2012), og handler om ett av verdens beste og mest ukjente band. Det britiske funkbandet CYMANDE fikk en enorm fanskare, spilte inn tre album og ble det første britiske bandet som headet New Yorks Apollo Theatre under en heftig USA-turné. Men hjemme i England var det ingen TV-kanaler som brydde seg! Og nesten ingen i Europa fikk det med seg.

Det svarte funkbandet ble tiet i hjel, ingen ville ha dem på lufta, og etterhvert brøt bandet opp. Men så på 80- og 90-tallet skjedde et postmoderne mirakel. Låtene deres ble samplet av nye, fete musikere (bl.a. Fugees), og bandet blir hyllet av verdenskjente DJ’s, musikere og produsenter som Mark Ronson (Amy Winehouse produsent og stor DJ), Deb Grant og Craig Charles.

Cymandes musikk betydde mye for utviklingen av hip-hop, og de hadde et fantastisk digitalt liv etter døden. I dokumentaren får vi oppleve masse stor musikk, vi møter Cymande-superfans som er regjerende musikere i dag, og får innsikt i en kulturindustri som er blodig urettferdig.

PLATEMESSE, BAR, FILM & DJ
Baren er åpen fra 11.00-23.00. Samme dag er KRISTIANSAND PLATEMESSE på Aladdin/Cinemateket (kl. 11-15)! Filmen starter kl. 19.00 og introduseres av DANIEL NORDGÅRD (professor på UiA/Musikkfag). Etter filmen blir det en liten samtale mellom Daniel og musiker JAN BANG (Punktfestivalen), og så blir det FUNKY stemning i baren utover kvelden! Klokken 23.00 går vi videre til baren ET ANNET STED ved Posebyhaven.

Funky shit! Coolere kan det ikke bli: