Ghost World

Venninnene Enid og Rebecca har sluttet på skolen, for alltid. For å ikke kjede seg begynner de å gjøre livet surt for stakkarene rundt seg. De finner en helt utrolig patetisk kontaktannonse i en avis og ringer med en gang. Seymour er den middelaldrende mannen som bekrefter sin udugelighet ved å dukke opp på et falskt stevnemøte. Det som begynner som en ufin spøk, skaper overraskende hengivelse hos Enid som utvikler en begeistret fascinasjon for den definitivt uhippe Seymour.

Steve Buchemi velsigner nok en film med sin karakteristikk av samfunnstaperen. I rollen som Seymour, den utilpasse platenerden er både patetisk, stygg, søt og hysterisk morsom på en gang. Ghost World forøvrig er spekket med kuriositeter av alle menneskelige slag. Regissør Terry Zwigoffs evne til å skape skrekkblandet fryd hos sitt publikum slår ut i full blomst med Ghost World – et underholdende og sympatisk blikk inn i en helt ny gruppe av enestående, utilfredse mennesker. Formmessig overlater Ghost World ingenting til tilfeldighetene. Alt ser ut til å være håndplukket til den aller minste detalj. Filmen er basert på David Clowes kult-tegneserie ved samme navn.

Denne filmen er en del av serien STEVE BUSCEMI – INDIEFILMKONGEN på Cinemateket i vår. Klikk link for mer info om hele serien!

Originaltittel: Ghost World
Land: USA
År: 2001
Med: Thora Birch, Scarlett Johansson, Steve Buchemi, Brad Renfro, Ileana Douglas, Bob Balaban
Lengde: 111 min.
Tale/tekst: Engelsk tale, norsk tekst