GUNDA

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

OBS: På grunn av smittevern er det god avstand i salen og begrenset antall billetter. Vi har kasse, men oppfordrer til billettkjøp på nettet, under pandemien.

Visningen er et samarbeid mellom Bærekraftsenteret, Miljøuka i Kristiansand (27. sept – 3. okt) og Cinemateket.

Filmen Gunda vant nylig to Amandapriser for beste foto og beste lyddesign, og vi ser virkelig frem til å vise den. På en idyllisk gård i Vestfold følger vi grisen Gunda og hennes grisunger. Vi blir også kjent med noen kyr og en kylling med ett bein. Dette er en rørende dokumentar om hverdagslivet til dyrene, produsert av blant annet skuespiller Joaquin Phoenix. Han utalte at filmen er “fundamentalt viktig og et fabelaktig kunstverk.”

Den prisbelønte russiske filmskaperen Victor Kossakovsky har regien, og har også stått for de vakre svart/hvitt-bildene sammen med den norske fotografen Egil Håskjold Larsen. Gunda gir en usedvanlig vakker påminnelse om hvor verdifullt livet er for alle levende vesener.

Det blir en innledning med grisebonde Kristin Tøsse og Espen B. Øyulvstad fra Tøsse Øyulvstad Småbruksverksemd. De har frittgående dyr, og jobber med ullgris 🙂

FILMFAKTA
Regi: Viktor Kosakovskiy, Norge 2020.
Med: Gunda, ungene hennes, og andre gårdsdyr.
93 min. Dokumentarfilm. Format: Digital kinofilm.
IMDb: GUNDA

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift.)