HAPPY-GO-LUCKY m/ forfatter Mirjam Kristensen

Forfatter Mirjam Kristensen har valgt film denne kvelden! Først leser hun et utdrag fra sin nye bok «Jeg har ventet på deg», deretter en liten pause med servering, og så film. Mirjam gir en kort introduksjon til filmen. Visningen er i samarbeid med Forfattersentrum Sørlandet.

Poppy sliter med sitt, men hun er evig optimist. Enhver motbakke møter hun med latter og klakkende, høye hæler. For omgivelsene kan hennes humør bli i meste laget. Hun deler leilighet med venninnen Zoe i London. De er totalt forskjellige. Zoe er den sarkastiske realisten som ser nøkternt på livet og mulighetene det gir. Poppys verden er så skyfri at hun blir satt ut når hun møter negative eller triste folk. Og dem er det jo en del av.

Sally Hawkins vant Sølvbjørnen ved filmfestivalen i Berlin for denne rollen, og regissør Mike Leigh ble nominert til Gullbjørnen. De fleste forbinder Mike Leigh med beinharde, brutalt ærlige, sosialrealistiske dramaer fra dagens England. Men galgenhumoren er alltid tilstede, og i Happy-Go-Lucky er den lystig og lett. Leigh skildrer den harde hverdagen på en levende, rørende og underfundig måte og har stor omtanke for sine tragikomiske og menneskelige karakterer. Mike Leigh står bak filmer som Vera Drake (2004), Alt eller ingenting (2002), Hemmeligheter og løgner (1996), Naken (1993) og Life is sweet (1991).

MIRJAM KRISTENSEN
Mirjam Kristensen (f. 1978) fra Lyngdal har skrevet fem romaner, og har mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap. Romanene hennes handler om eksistensielle spørsmål uten å bikke over i det sentimentale eller bli jålete. Stemmen hennes er alvorlig, underfundig, modig og berørende.

I samarbeid med Forfattersentrum Sørlandet har vi invitert Mirjam Kristensen til å velge film denne kvelden, og hun vil holde en kort innledning før visningen. Hun leser også et utdrag fra sin siste bok “Jeg har ventet på deg” (2015). Mellom innslagene blir det pause med servering.

På denne visningen har vi ENKEL BAR fra kl 17.30 (før og etter film). Det går fint å ta med seg drikke inn på film.

Inngang: 60,-
Åpent fra 17.30. Gratis kaffe og te.

FILMFAKTA
Regi: Mike Leigh, UK 2008
Med: Sally Hawkins, Alexis Zegerman
119 min. Eng tale, norsk tekst. Digital kinofilm.