HOLY MOTORS – premiere!

Holy shit! Denne filmen er definitivt noe du ikke har sett maken til. En bemerkelsesverdig roadtrip gjennom Paris’ gater. Filmen ble vist i Oslo i 2013, men kom ikke på kino i Kristiansand.

Vi følger Monsieur Oscar – en mystisk forkledningsekspert på oppdrag i en hvit limousin. Hans roller spenner fra å spille en aldrende millionær, gangster, bekymret forelder til anarkistisk uteligger.

Historien er ikke lett å gjengi, dette er en film som må oppleves. En brilliant, eksperimentell, spektakulær og fantastisk demonstrasjon av hva en film kan være. Det er groteskt, vakkert, motbydelig og ekstremt fascinerende på en gang.

Filmen ble en av de aller største snakkisene i filmverdenen etter sin premiere på Cannes-festivalen i 2012, kanskje fordi ingen helt kunne forklare hva den handlet om. Regissøren selv har ikke akkurat bidratt til å oppklare hva han vil med filmen heller, og på cinematekets nettside kan du lese hans  noe underlige takketale i det han mottok prisen for “Best foreign-language film” av Los Angeles Film Critics Assosiation.

Leos Carax (1960) er en fransk filmregissør, kritiker og manusforfatter. Stilen hans kjennetegnes av poetisk sensibilitet og et ganske pessimistisk syn på kjærlighetens vegne. Han er ellers kjent for filmer som Boy Meets Girl (1984), De elskende på Pont-Neuf (1991) og den kontroversielle Pola X (1999).

[youtube_sc url= https://www.youtube.com/watch?v=NWu9WjEcdbk&w=500]

FILMFAKTA
Frankrike/Tyskland 2012. Regi og manus: Léos Carax. Med: Denis Lavant, Eva Mendes, Kylie Minogue m.fl.
1 t 56 min. Fransk tale, norske tekst. Format: DCP (digital kinofilm)
IMDb: HOLY MOTORS