THE TERMINATOR

The Terminator stepper inn for Indiana Jones! Dessverre må Indiana Jones-filmen utgå, vi prøver å få vist den i en annen sesong.

The Terminator er en teknofobisk fremtidsvisjon, om teknologi som utvikler egen intelligens og selvstendighet og snur seg mot menneskene som skapte den. Terminatoren er en menneskelignende cyborg som sendes fra computernettverket Skynet, tilbake i tid for å endre og «fikse på» historien. Skynet har nemlig en betydelig fiende; John Connor, lederen for den menneskelige motstandbevegelsen, som skal vise seg å bli en trussel mot Skynets eksistens. Derfor sender de terminatoren tilbake i tid for å drepe Sarah Connor før hun får tid til å føde sin oppviglerske sønn.

Terminator var gjennombruddsfilmen for Arnold Schwarzenegger, og opptakten til en rekke filmatiske epos om semi-menneskelige skikkelser med snodige prosjekter på jorden. I The Terminator er Arnie tilgodesett med bare 16 replikker, men til gjengjeld er dette frodige frukter fra visdommens tre av typen «I’ll be back!» og «Fuck you, asshole».

Filmen er nyrestaurert og digital – dette blir helt rått!

FILMFAKTA
IMDb: THE TERMINATOR
Regi: James Cameron, USA 1984
Med: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Michael Biehn
Engelsk tale, uten tekst
1t 47 min
Digital kinofilm, nyrestaurert