JACKIE BROWN

Jackie Brown er filmen for deg som likte dialogen bedre enn skytingen i Pulp Fiction. Pam Grier kommer tilbake i rollen som den utspekulerte og sterke kvinnen hun ofte spilte i blaxploitation-filmer på 1970-tallet. Så er da også hele filmen en hyllest til denne sjangeren som Tarantino er så glad i.

I Jackie Brown organiserer Grier et intrikat spill der hun må prøve å lure politiet og sin kriminelle medsammensvorne, Ordell Robbie. Hun har smuglet penger for Ordell for å spe på sin flyvertinneinntekt, og da hun blir satt i fengsel for dette forsøker hun å redde seg ved å inngå en avtale med politiet. Samtidig inngår hun en annen avtale med Ordell, og det livsfarlige spillet er i gang.

De godt voksne 70-tallsstjernene Pam Grier og Robert Forster stjeler showet her som et av 90-tallets fineste filmpar, de spiller med menneskelig nærvær og glimt i øyet. Bak dem troner den litt enkle gangsteren Ordell (Samuel L. Jackson) og hans slitne medhjelper Louis (Robert De Niro).

You savor every moment of Jackie Brown. Those who say it is too long have developed cinematic attention deficit disorder. I wanted these characters to live, talk, deceive and scheme for hours and hours. – Roger Ebert

FILMFAKTA
Regi: Quentin Tarantino, USA 1997.
Med: Pam Grier, Robert Foster, Samuel L. Jackson, Robert De Niro.
154 min. Engelsk tale, norsk tekst. Format: Analog film.
IMDb: JACKIE BROWN