JOE – premiere

Nicholas Cage er tilbake i en stor rolle som den plagede eks-forbryteren Joe. Filmen har ikke vært vist i Kristiansand tidligere.

Joe (Nicolas Cage) er en tidligere fange som gjør sitt beste for å holde den mørke siden sin i sjakk. Akkurat dét skal vise seg å bli en utfordring når han blir kjent med en 15 år gammel gutt (Tye Sheridan) som har en alkoholisert, voldelig far (Gary Poulter).

I dette intense dramaet fra de amerikanske sørstatene får Nicholas Cage endelig vist hva han er god for igjen. Noen har kalt det et «comeback», etter at han har spilt i en del middelmådige filmer siste tiden. Men også de andre skuespillerne er verdt å merke seg. Stortalentet Sheridan ble belønnet med Marcello Mastroianni-prisen ved Filmfestivalen i Venezia 2013 for sin innsats, mens Poulter – som var hjemløs og dessverre døde like etter innspillingen – er uhyggelig troverdig i rollen som faren hans.

https://www.youtube.com/watch?v=3WPLVEUx5AU

ANMELDELSER
«Joe» kom på kino i store deler av verden i 2013/2014, men fikk kun DVD-release i Norge (i 2015). I Danmark var den på kino og de største danske avisene hyllet den. Her er et par anmeldelser fra utlandet:
Berlingske Tidende (Danmark): Comeback for Cage
The Guardian (USA): These woods are lovely, dark and deep.

FILMFAKTA
Regi: David Gordon Green, USA 2013
Med: Nicolas Cage, Tye Sheridan, Gary Poulter
117 min. Engelsk tale, norsk tekst. Format: BD