JUNGLE FEVER

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

Forfriskende, romantisk drama fra Spike Lee, med Samuel L. Jackson i en sterk og prisbelønnet birolle. Vi ser også Halle Berry i en tidlig rolle her.

Arkitekten Flipper (Wesley Snipes) forelsker seg hodestups i den karismatiske sekretæren Angie (Annabella Sciorra.) Flipper er afroamerikaner, og Angie har røtter fra Italia. Flippers venn Cyrus (spilt av regissøren selv) kritiserer ham kraftig for å ha et forhold til en hvit kvinne. Han sier Flipper har fått den såkalte jungelfeberen, ”the jungle fever”, som er en forelskelse basert på myter og drømmer om mennesker med en annen hudfarge, og som ikke har noe med kjærlighet å gjøre. Angies venner er like nedsettende, når hun forteller dem at hun har en affære med en svart mann.

Spike Lee beviser nok engang at han er en mester i å komponere nyanserte blikk på rasisme. Det er fine prestasjoner av Snipes og Sciorra i hovedrollene, og ikke minst av Samuel L. Jackson, som vant prisen for beste birolle ved filmfestivalen i Cannes 1991. Rollen som crackavhengig er ekstra sterk, med tanke på at han nettopp hadde kommet ut fra rehabilitering selv, for samme problem.

FILMFAKTA
Regi: Spike Lee, USA 1991.
Med: Wesley Snipes, Annabella Sciorra, Spike Lee, Samuel L. Jackson, Ossie Davis.
132 min. Engelsk tale, muligens tekstet. Format: 35mm analog film.
Imdb: JUNGLE FEVER

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift.)