LARS AND THE REAL GIRL

En tragikomisk filmperle om den innesluttede Lars som finner kjærligheten i en lifesize-dokke fra internett.

Dette høres ut som en tullete historie, men filmen er veldig realistisk og skildrer en psykisk lidelse på en rørende og respektfull måte. Hva skjer når en av våre nærmeste stenger problemene inne, og plutselig gjør handlinger som samfunnet ikke kan godta?

Lars (Ryan Gosling) er sjenert og bærer på en trasig oppvekst, og han vil helst unngå kontakt med folk. Hans sosiale liv er sparsomt, bortsett fra jobben. Hans bror og kone i nabohuset prøver å be ham på middag uten særlig hell, han vi helst være alene. En dag viser en kollega ham en internettannonse for en life-size-dukke. Lars bestiller en slik og blir veldig glad i sin nye venninne. Han tar henne med på middag hos sin bror og svigerinne, og presenterer henne som om hun skulle vært levende. De reagerer først med sjokk, men etter legens råd gjør de sitt beste for å forholde seg til Lars sin virkelighet, og samarbeider for at han skal bli frisk. Etterhvert blir hele det lille lokalsamfunnet involvert.

Lars and the Real Girl er en kritikerrost film som har vært nominert til flere prestisjetunge priser, blant annet ble den Oscar-nominert for beste originalmanus.

OBS: Miniforedrag før filmen v/ Psykologforeningen i Kristiansand er dessverre avlyst. Men vi anbefaler filmen på det varmeste uten foredraget.

Filmklipp:
[youtube_sc url= https://www.youtube.com/watch?v=shCqzZzghWg&w=500]

FILMFAKTA
Regi: Craig Gillespie, USA 2007.
Med: Ryan Gosling, Patricia Clarkson, Emily Mortimer, Paul Schneider. 1 t. 48 min. Eng språk, norsk tekst. Format: 35mm analog film.
IMDb-info: LARS AND THE REAL GIRL