LAST FLAG FLYING – ny film!

Eksklusiv kinopremiere på Richard Linklaters nye film!

Under Irak-krigen i 2003 oppsøker Larry ’Doc’ Shepherd (Steve Carell) to tidligere medsoldater fra Vietnamkrigen, den ugifte bareieren Sal (Bryan Cranston) og Mueller (Laurence Fishburne), en lykkelig gift prest. Den triste bakgrunnen for Docs ønske om gjenforening er at hans sønn er kommet hjem fra Irak i en kiste. Han ønsker å støtte seg til sine to gamle kamerater ved den offisielle begravelsen i Washington D.C. Det skorter ikke på kritikk av USAs militærapparat og krigsinnsats, men hovedfokuset i dialogen ligger på de tre menns innbyrdes forhold. På kjøreturen inn til landets hovedstad gjenopptar de tre mennene vennskapet og det blir litt av en tur.

Yes, it’s a gloomy premise for a road-trip movie, but life-affirming, too. Like an Irish wake, the tone is somber, morbid and funny. – New York Post

Filmen er basert på en roman av Darryl Ponicsan, som i sin tid skrev The Last Detail, romanen som Hal Ashby filmatiserte i 1973, med Jack Nicholson i hovedrollen. Ponicsan skrev Last Flag Flying som en oppfølger til The Last Detail, 35 år seinere. Det betyr ikke at denne filmen er en oppfølger til The Last Detail – Richard Linklater har i stedet sagt at hans film er mer som et ekko av Hal Ashbys film. Begge filmene er både morsomme og melankolske, med en fandenivoldsk og anti-autoritær innstilling til begreper som patriotisme og lojalitet.

Last Flag Flying er lansert via Amazon Prime. Vi anbefaler å benytte anledningen til å se den på stort lerret, men om man er forhindret fra dette kan filmen streames fra denne siden.

FILMFAKTA
Regi: Richard Linklater, USA 2017.
Med: Brian Cranston, Laurence Fishburne, Steve Carell.
124 min. Engelsk tale, utekstet. Format: Digital kinofilm.
IMDb: LAST FLAG FLYING