THE PASSENGER

Jack Nicholson og Maria Schneider (Siste Tango i Paris) har hovedrollene i The Passenger – en filmatisk strålende, romantisk thriller som er skrevet og regissert av den store filmskaperen Michelangelo Antonioni.

Når en medpassasjer plutselig dør, tar den utbrente journalisten David Locke (Jack Nicholson) identiteten til den døde. Ved å bruke den døde mannens hemmelige notatbok som guide, reiser han rundt i Europa og Afrika.  Han blir forelsket i en forførende, ung kvinne (Maria Schneider) som blir med på turen. Men Locke oppdager snart at hans nye, spennende identitet har en skummel bakside og at han er ute på dypt vann…

Forventningene var store da Antonioni inngikk samarbeid med en av de mest ettertraktede skuespillerne på 70-tallet, Jack Nicholson. Filmen ble faktisk ingen kommersiell suksess, selv om den har fått strålende kritikker. Jack Nicholson selv sørget for at rettigheter og filmkopier ble utilgjengelige i årevis, og det var først i 2005 han ga det fra seg og tillot restaurering og relansering. Nå kan du se denne sjeldne filmen på Cinemateket, på nyrestaurert digital kopi!

L’AVVENTURA – UTGÅR
Antonioni-filmen L’Avventura måtte dessverre utgå denne kvelden, men vi har altså fått tak i The Passenger fra samme regissør. Vi prøver å få satt opp L’Avventura i et senere semester.

FILMFAKTA
Regi: Michelangelo Antonioni, Frankrike / Italia / Spania, 1975
Med: Jack Nicholson, Maria Schneider
1t 59min. Eng tale. Nyrestaurert digital film!