MANDARINER

KORT INTRO v/ EINAR GULVOG STAALESEN

Den rørende filmen Mandariner omhandler konflikten i Georgia etter at landet ble selvstendig i 1991. Dette ble ikke godtatt av alle, og to regioner i landet krevde egen selvstendighet. Abkhasia er ett av disse, og det er her filmen foregår.

Snekkeren Ivo og hans gode nabo Margus, havner plutselig midt oppi konflikten mellom russere og georgiere. De to naboene tar vare på to soldater som blir hardt skadet i en trefning like ved der de bor. Soldatene tilhører hver sin side av konflikten, og det blir sentralt i dette spennende og mellommenneskelige dramaet, i en av de fineste antikrigsfilmer som er laget. Mandariner er sympatisk, har en lun humor og gir publikum litt å tenke på.

The movie balances humor and seriousness in deft fashion, its delicacy abetted by all thesps and design contributions. – Varitey

EINAR GULDVOG STAALESEN
Det blir en kort innledning av Einar Guldvog Staalesen.Han var en kjent og kjær radiostemme i NRK gjennom mange år, da han var journalist og filmkritiker i Kulturnytt på P2 og programleder for filmmagasinet Mørkets opplevelser.