MARX RELOADED – premiere / foredrag

Premiere! Dokumentar med høyt tempo og animerte innslag som undersøker om Karl Marx’ ideer kan brukes til å forstå nåtidens globale økonomiske kriser. Foredragsholder fra Bergen kommer for anledningen.

Foredrag før filmen ved ALF GUNVALD NILSEN, førsteamanuensis ved Sosiologisk institutt, Universitetet i Bergen. Visningen er i samarbeid med Sosiologforeningen, som har invitert Nilsen til Kristiansand.

Varighet: 45 min foredrag + 52 min film.

Den globale økonomiske krisen i 2008–09 utløste den største globale resesjonen på 70 år og tvang USA til å bruke over en trillion dollar på å redde banksystemet sitt fra kollaps. Filmskaperen Jason Barker, som også er forfatter og doktor i filosofi, har intervjuet verdens ledende eksperter på marxisme og prøver å finne ut om kriser som dette er noe vi bare må akseptere i et fritt marked.

Filmen er obligatorisk for alle som er interessert i filosofi, politikk og den generelle verdenssituasjonen. Den holder høyt tempo og får det som kan virke tørt på papiret til å bli spennende og engasjerende. Ikke tidligere vist på norsk kino.

Offisiell nettside: MARX RELOADED

[youtube_sc url= https://www.youtube.com/watch?v=ybvsZ7YjBL0&w=500]

«We are in deep shit. And we know it!» Slavoj Zizek, filosof og psykoanalytiker

FILMFAKTA
Tyskland 2011. Dokumentar.
Regi: Jason Barker
Med: Jason Barker, Michael Hardt, Toni Negri
52 min (+ foredrag 45 min). Format: BD
IMDb-info: MARX RELOADED