MIRAI – ny film!

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

Oscar-nominert anime om den fire år gamle gutten Kun-chan som får sitt liv snudd på hodet når han får en liten søster. Hans rolle som familiens midtpunkt endres, noe han reagerer på med ekstrem sjalusi. Men en dag oppdager han at familiens lille hage er magisk og at den lar ham reise i både tid og rom, og gjennom disse opplevelsene kommer han langsomt til en forståelse av sin nye rolle.

Regissør Mamoru Hosodas nyeste film er enda et interessant kapittel i en stadig voksende filmografi, der familie-temaet kanskje er den tydeligste røde tråden. Vi ser det fra ungdomstiden i The Girl Who Leapt Through Time (2006), familien i Summer Wars (2009), til skildringen av morsrollen i Wolf Children (2012) og farsrollen i The Boy and The Beast (2015).

Her våger man å vise verden sett gjennom øynene til en selvsentrert fireåring, som både er søt og til
tider usympatisk, slik det er med vanlige barn. En dristig ærlighet som sendte Mirai til Cannes og ga filmen en Oscar-nominasjon som første japanske anime som ikke kom fra Studio Ghibli.

In the best possible way, “Mirai” feels like the dream of a very wise child. – New York Times

INNLEDNING
Hans Ivar Stordal er skribent, tegneserie-redaktør, animéekspert og foredragsholder. Han kommer for å holde en kort innledning til filmen (10 min).

FILMFAKTA
Regi: Mamoru Hosoda, Japan 2018. Originaltittel: Mirai no Mirai.
Med: Rebecca Hall, Daniel Dae Kim, John Cho.
98 min. Japansk tale, norsk tekst. Format: Digital kinofilm.
IMDb: MIRAI