MY SWEET PEPPER LAND

My Sweet Pepper Land er en vakker og humoristisk film med en underliggende mørk tone. Som en moderne “kurdisk western” byr den på dramatikk, romantikk og ikke minst nydelig, stemningsfull musikk. Filmen har vunnet flere store priser, blant annet prisen for beste spillefilm på Chicago International Film Festival (2013).

Vi skal til en liten, øde landsby i irakisk Kurdistan. Frihetskjemperen Baran trenger en forandring. Etter å ha flyktet fra sin mors planer om giftemål, ender han opp som politimester i en liten landsby på grensen mellom Tyrkia og Irak. Samtidig er den vakre og frilynte Govend (Golshifteh Farahani) på vei til landsbyen for å jobbe som lærer for bygdas barn. De to møtes tilfeldig på veien, og blir utstøtte allierte i kampen mot krigsherren Aziz Aga som er landsbyens ubestridte overhode. Saddam Hussein er kanskje avsatt, men rundt om i landet sitter det nok av herskesyke lokale diktatorer.

Dette er en av to filmer med Golshifteh Farahani i hovedrollen, som vises på Cinemateket i vår (hun er kanskje mest kjent fra Jarmusch-filmen Paterson 2016).

FILMFAKTA
Regi: Hiner Saleem, Irak/Fra./Ty. 2013.
Med: Korkmaz Arslan, Golshifteh Farahani, Suat Usta.
100 min. Kurdisk/arabisk/tyrkisk tale, engelsk tekst. Format: Digital kinofilm.
IMDb: MY SWEET PEPPER LAND