NIGHT MOVES – premiere

Jesse Eisenberg som miljøaktivist i nervepirrende thriller. Filmen kommer ikke på vanlig kino i Norge, men fortjener virkelig stort lerret.

Tre unge miljøaktivister bestemmer seg for å sprenge en demning i protest mot et samfunn preget av likegyldighet. Aksjonen planlegges nøye, med innkjøp av sprengstoff og kunstgjødsel, men det er viktig for dem at ingen mennesker går tapt.

Intens, nervepirrende thriller som bæres av det finstemte samspillet mellom Jesse Eisenberg, Dakota Fanning og Peter Sarsgaard i de tre hovedrollene. Den fjerde hovedrollen spilles av filmens nydelige og uhyggelig stemningsskapende foto. Noen av scenene er så mørke at du blir desorientert og mørkredd, mens Oregon-landskapet på dagtid er filmet med vakkert og blekt naturlig lys. Dette er en film som fortjener stort lerret, også i Norge. Filmen vises på alle de norske cinematekene.

Night Moves er den siste filmen til Kelly Reichardt, den amerikanske regissøren som med Wendy & Lucy (2008) og Meek’s Cutoff (2010) har markert seg som en av den lavmælte filmens aller mest interessante stemmer. Noen omtaler filmene som “slow burners”, eller filmatiske trykkokere som langsomt bygger opp stemning og intensitet med en behersket bruk av virkemidler.

«Nail biting … almost Hitchcockian»
– Hollywood Reporter

Anmeldelse fra den verdenskjente filmkritikeren Roger Ebert:
Night Moves
Artikkel i filmmagasinet Montages:
Granskende blikk på ideologiske motiver i miljøthrilleren Night Moves
Anmeldelse i Aftenbladet:
Intenst om idealisme og paranoia

TRAILER

FILMFAKTA
Regi: Kelly Reichardt, USA 2013
Med: Jesse Eisenberg, Dakota Fanning, Peter Sarsgaard
Engelsk tale, utekstet. 1 t. 52 min. Digital kinofilm.
IMDB: NIGHT MOVES